0316-266637 Afspraak maken

Afspraak maken

Voor advies of gewoon een goed gesprek, maak je een afspraak via onderstaand contactformulier. De koffie staat klaar!

Overige behandelingen

  • Schoenadvies
  • Vilttherapie
  • Verzorgingsadviezen voor voeten en nagels
  • Oefeningen

 

Schoenadvies

De schoenen waarop u loopt vormen de basis voor een succesvolle aanpak van uw voetproblemen. Zere voeten ontstaan vaak door het dragen van de verkeerde schoenen. De podotherapeut zal op basis van uw klachten een passend schoenadvies geven, eventueel in combinatie met een podotherapeutische zool. Onze podotherapeuten werken daarnaast veel samen met gespecialiseerde schoenenzaken en orthopedisch schoenmakers.

 

Vilttherapie

Medisch vilt is een drukverdelend materiaal met een anti allergene plaklaag. Het is zeer geschikt om aangedane plekken op de voet te ontlasten. Dit is essentieel bij de behandeling van bijvoorbeeld ontstekingen, overbelastingsklachten en wonden. Het grote voordeel is dat de patiënt gewoon kan blijven lopen en de dagelijkse bezigheden kan blijven doen. Vilt wordt ook gebruikt in afwachting van een definitieve voorziening, zoals een inlegzool of een orthese.

 

Verzorgingsadviezen voor voeten en nagels

Wanneer het niet noodzakelijk is een hulpmiddel te vervaardigen, kan het probleem vaak worden opgelost door advies over voet- en nagelverzorging. Dit omvat het controleren van huid en nagels en advies op maat.  Vooral bij patiënten met chronische aandoeningen zoals vaatlijden, reuma en diabetes, een belangrijk onderdeel van de behandeling.

 

Oefeningen

Het adviseren van passende oefeningen kan een belangrijk onderdeel zijn van de podotherapeutische behandeling. Afhankelijk van de hulpvraag kunnen er verschillende oefeningen  worden geadviseerd.

Het rekken van spieren is niet alleen goed voor de bewegingsvrijheid. De doorbloeding in de spieren wordt beter. Dit kan zorgen voor een beter herstel van uw klachten.

 

Terug naar behandelmethoden