0316-266637 Afspraak maken

Afspraak maken

Voor advies of gewoon een goed gesprek, maak je een afspraak via onderstaand contactformulier. De koffie staat klaar!

Diabetes mellitus (suikerziekte)

Diabetes mellitus, in de volksmond ook wel suikerziekte genoemd, is een chronische stofwisselingsziekte. Het lichaam kan zelf de bloedsuikerspiegel niet meer binnen de normale grenzen houden.

Heeft u diabetes dan is er een grotere kans op voetproblemen. Gemiddeld krijgt één op de vier diabetes patiënten te maken met voetproblemen. Het is van belang dat u minimaal eenmaal per jaar uw voeten door een deskundige laat onderzoeken.

Tijdens deze controle wordt de werking van uw zenuwen, bloedvaten en gewrichten getest. Hierbij worden de risico’s om voetproblemen te ontwikkelen in kaart gebracht.

De vergoeding is afhankelijk van uw zorgprofiel. Bij  aanwezigheid van risicofactoren zullen de controles ook bij een (diabetes)podotherapeut plaatsvinden.

Ontstaan van wonden

Voetafwijkingen, zenuwschade (neuropathie) en doorbloedingsproblemen kunnen bij diabetespatiënten op den duur leiden tot ernstige complicaties. Er kunnen wonden ontstaan aan de voeten, welke tot ernstige infecties of zelfs amputaties kunnen leiden.

Diabetespodotherapeut

De diabetespodotherapeut kent de symptomen van diabetes mellitus en weet welke risico’s uw voeten lopen. Podotherapeut Olga Serrée is gediplomeerd diabetespodotherapeut en werkt nauw samen met de huisarts, diabetesverpleegkundige, medisch pedicure en specialist. Dit zorgt voor de optimale zorg voor uw voeten!